Hoe staat jouw pensioen ervoor?

Elk jaar ontvang je een pensioenoverzicht (UPO) met jouw persoonlijke pensioengegevens. Je pensioen is belangrijk. Bekijk het overzicht daarom goed. Zo weet je hoe je pensioen ervoor staat.

Het UPO vind je bij Mijn pensioen
Dit is een digitale versie, die je ophaalt in je persoonlijke beveiligde omgeving Mijn pensioen, bij Mijn archief. Je logt daarop in met jouw DigiD.

We laten weten of je UPO er is via jouw e-mailadres
Heb je jouw (privé) e-mailadres al doorgeven? Dat kan ook via Mijn pensioen, via Home >> Snel regelen >> Contactgegevens wijzigen. We gebruiken je e-mailadres alleen om je te laten weten hoe het met je pensioen en pensioenregeling is.

Mijn pensioen

Jouw verwachte pensioen op het UPO 2022 kan lager zijn dan in eerdere jaren
Vanaf 2022 berekenen we jouw verwachte pensioen anders. Het gaat om het pensioen dat je kunt verwachten als je blijft deelnemen aan deze pensioenregeling. In de berekening houden we geen rekening meer met een toekomstige stijging van jouw salaris. In de afgelopen 2 jaar deden we dit wel. Hierdoor kan het zijn dat jouw verwachte pensioen op het UPO 2022 lager is dan in eerdere jaren.

Overzicht met andere pensioenen erbij
Bij mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) vind je jouw pensioen van de overheid en je (eerdere) werkgever(s). Daar log je ook in met jouw DigiD.

Verwachtingen als het mee- of tegenzit
Op je UPO lees je hoeveel pensioen je later naar verwachting van jouw pensioenfonds krijgt. Je ziet ook hoeveel risico je loopt met je pensioen als het economisch meezit of tegenzit. Je ziet een schatting van uw pensioen in die situaties. Hierbij keken we ook naar een mogelijke stijging of daling van de prijzen. Bij Vooruitblik lees je hierover meer.

Wi je meer weten over jouw pensioenoverzicht (UPO)?
Lees de antwoorden bij de veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht. Of neem contact met ons op.

Pensioenoverzicht

Je krijgt elk jaar een pensioenoverzicht van ons. Als je niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling, vind je ieder jaar jouw pensioenoverzicht bij Mijn pensioen, bij Mijn archief. Eens in de 5 jaar sturen wij je een overzicht van jouw pensioen bij dit pensioenfonds.

Nee. Je vindt het verevende pensioen niet terug op jouw pensioenoverzicht. Het pensioen voor je ex-partner is van jouw pensioen afgehaald, als je daarover van het pensioenfonds bericht hebt gehad. Je vindt het pensioen voor je ex-partner ook niet terug op jouw pensioenoverzicht (UPO).

Ja. Het pensioen dat je door waardeoverdracht erbij hebt gekregen, staat niet apart vermeld op jouw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in je pensioenoverzicht als je van ons een bevestiging hebt gekregen. Kreeg je nog geen bevestiging? Dan is jouw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie. Heeft je waardeoverdracht een overdrachtsdatum na 1 januari van dit jaar? Dan is de waardeoverdracht niet verwerkt in jouw UPO van dit jaar.

De naam van je partner is dan niet bij ons bekend. Of nog niet verwerkt in de administratie. Bij Samenwonen lees je hoe en wanneer je jouw partner bij het pensioenfonds moet aan-/afmelden. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan krijgen wij de naam van jouw partner automatisch door van de gemeente waar je woont. Woon je in het buitenland en ga je trouwen? Dan geldt dit niet en moet je je partner zelf aan-/afmelden.

Ja, dat kan, geef dit aan ons door via e-mail of Mijn pensioen, je vindt de persoonlijke gegevens onder je naam.