• Wat je aan pensioen hebt opgebouwd tot en met 1 januari 2023 en wat je krijgt op je pensioendatum.

• Hoeveel je krijgt als je blijft werken en met pensioen gaat op je pensioendatum.

• Wat je partner of kinderen aan pensioen krijgen als je overlijdt tijdens dienstverband met je werkgever.

• Wat de economie voor gevolgen kan hebben voor jouw pensioen. Kijk daarvoor bij Vooruitblik.

• Ontvang je een pensioenuitkering? Dan zie je wat je jaarlijks bruto aan pensioen ontvangt.

• Het geeft jou een beeld van wat je later kunt verwachten. Je kunt je wensen voor later hierop aanpassen.

• Je ziet ook of je de zaken goed hebt geregeld voor je partner of kinderen.

• Hoe eerder je je pensioen goed regelt, hoe meer profijt je daar later van hebt.

• Je pensioen kan veranderen als jouw leven verandert. Bijvoorbeeld als je minder gaat werken, gaat samenwonen of gaat scheiden.

• Je ziet een overzicht van je pensioen bij Pensioenfonds APF en je AOW als je inlogt op Mijn pensioen.

• Je kunt ook pensioen opgebouwd bij andere werkgevers toevoegen voor een totaaloverzicht.

• Je kunt zelf kunt rekenen met jouw pensioen. Dit doe je met de pensioenplanner op Mijn pensioen. Bereken bijvoorbeeld hoeveel pensioen je krijgt als je eerder of later stopt met werken. Deelnemers met beschikbare premieregeling kunnen op dit moment alleen rekenen met pensioen in de basisregeling.

 

We laten weten of je UPO er is via jouw e-mailadres
Heb je jouw (privé) e-mailadres al doorgeven? Dat kan ook via Mijn pensioen, via Home >> Snel regelen >> Contactgegevens wijzigen. We gebruiken je e-mailadres alleen om je te laten weten hoe het met je pensioen en pensioenregeling is.

Log in en bekijk je pensioenoverzicht

Overzicht met andere pensioenen erbij
Bij mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) vind je jouw pensioen van de overheid en je (eerdere) werkgever(s). Daar log je ook in met jouw DigiD.

Verwachtingen als het mee- of tegenzit
Op je UPO lees je hoeveel pensioen je later naar verwachting van jouw pensioenfonds krijgt. Je ziet ook hoeveel risico je loopt met je pensioen als het economisch meezit of tegenzit. Je ziet een schatting van uw pensioen in die situaties. Hierbij keken we ook naar een mogelijke stijging of daling van de prijzen. Bij Vooruitblik lees je hierover meer.

Wi je meer weten over jouw pensioenoverzicht (UPO)?
Lees de antwoorden bij de veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht. Of neem contact met ons op.

Pensioenoverzicht

Je krijgt elk jaar een pensioenoverzicht van ons. Als je niet meer deelneemt aan onze pensioenregeling, vind je ieder jaar jouw pensioenoverzicht bij Mijn pensioen, bij Mijn archief. Eens in de 5 jaar sturen wij je een overzicht van jouw pensioen bij dit pensioenfonds.

Nee. Je vindt het verevende pensioen niet terug op jouw pensioenoverzicht. Het pensioen voor je ex-partner is van jouw pensioen afgehaald, als je daarover van het pensioenfonds bericht hebt gehad. Je vindt het pensioen voor je ex-partner ook niet terug op jouw pensioenoverzicht (UPO).

Ja. Het pensioen dat je door waardeoverdracht erbij hebt gekregen, staat niet apart vermeld op jouw pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in je pensioenoverzicht als je van ons een bevestiging hebt gekregen. Kreeg je nog geen bevestiging? Dan is jouw verzoek voor waardeoverdracht nog niet verwerkt in onze administratie. Heeft je waardeoverdracht een overdrachtsdatum na 1 januari van dit jaar? Dan is de waardeoverdracht niet verwerkt in jouw UPO van dit jaar.

De naam van je partner is dan niet bij ons bekend. Of nog niet verwerkt in de administratie. Bij Samenwonen lees je hoe en wanneer je jouw partner bij het pensioenfonds moet aan-/afmelden. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan krijgen wij de naam van jouw partner automatisch door van de gemeente waar je woont. Woon je in het buitenland en ga je trouwen? Dan geldt dit niet en moet je je partner zelf aan-/afmelden.

Ja, dat kan, geef dit aan ons door via e-mail of Mijn pensioen, je vindt de persoonlijke gegevens onder je naam.