Oorlog in Oekraïne

Wij zijn diep geschokt door het aanhoudende geweld in Oekraïne door de inval van Rusland. Ons medeleven gaat uit naar iedereen die hier slachtoffer van is, in en buiten Oekraïne. We leven ook mee met iedereen die dierbaren in Oekraïne heeft.

De gevolgen voor onze financiële positie
Wat de gevolgen zijn voor de economie en de financiële markten is nu nog niet te voorspellen. We monitoren de ontwikkelingen op de voet. Pensioenfonds APF belegt voor een klein deel van de portefeuille (circa 0,4%) in (staats)leningen of aandelen van bedrijven waarvan de meerderheid in eigendom is van de Russische overheid. We hebben besloten om deze beleggingen per direct uit te sluiten en te verkopen wanneer de financiële markten dit mogelijk maken.

De negatieve ontwikkeling in de aandelenportefeuilles wordt op dit moment opgevangen door de gestegen rente en positieve rendementen in andere beleggingscategorieën, waardoor de financiële positie tot op heden (14 maart 2022) redelijk op pijl blijft. Begin april publiceren we de dekkingsgraden per eind maart.

Voor vragen kun je contact met ons opnemen
Je kunt ons telefonisch bereiken, of stel je vraag via de website bij Contact. Wij helpen je graag!