pensioen123 laag2

Wat krijg je in onze pensioenregeling niet?

geen netto pensioen

Je bouwt geen pensioen op boven een bepaald salaris

Je bouwt geen pensioen op boven je salaris van € 128.810,- per jaar (2023).

Verdien je meer dan dat bedrag? Dan bouw je over je salaris daarboven geen pensioen op. De fiscale regels maken dit niet mogelijk. Het verschil tussen je inkomen nu en later wordt hierdoor groter.

Houd er rekening mee dat je uiteindelijke pensioen een stuk lager is dan je salaris nu. Of je misschien zelf extra moet sparen voor je pensioen zie je bij Mijn pensioen. Daar log je in met je DigiD. Als het nodig is kun je zelf extra pensioen regelen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld via een financieel product, zoals banksparen of een lijfrenteverzekering. Het pensioenfonds kan en mag je niet helpen bij het afsluiten van deze producten. Je moet dit via een financieel adviseur regelen.

Mijn pensioen

geen arbeidsongeshiktheidpensioen

Je krijgt geen uitkering als je arbeidsongeschikt wordt

Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Of was je salaris lager dan € 66.956,94 per jaar (2023), de WIA-inkomensgrens, toen je arbeidsongeschikt werd? Dan is er geen arbeidsongeschiktheidspensioen bij Pensioenfonds APF voor je geregeld.

Je kunt wel in aanmerking komen voor een uitkering van UWV. Ook via je werkgever kun je recht hebben op een aanvulling op je inkomen.

Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt, dan is er geen arbeidsongeschiktheidspensioen bij Pensioenfonds APF  voor je geregeld. Je kunt wel in aanmerking komen voor een uitkering van UWV. Ook via je werkgever kun je recht hebben op een aanvulling op je inkomen.