Het nieuwe pensioenstelsel - blijf op de hoogte!

Wat is er op dit moment bekend over het nieuwe pensioenstelsel en welke informatie is voor jou belangrijk om te weten? Op onze nieuwe pagina over het nieuwe pensioenstelsel vind je de tot nu bekende informatie overzichtelijk bij elkaar. Ook hebben we de veelgestelde vragen en antwoorden over het Pensioenakkoord voor je onder elkaar gezet.

Lees meer over het nieuwe pensioenstelsel

In de toekomst zullen we op deze pagina de kenmerken van de nieuwe regeling met je delen en zo goed mogelijk uitleggen. Ook informeren we je als er meer duidelijkheid is over de volgende stappen. En wat deze voor jou gaan betekenen. Op dit moment verandert er nog niets voor jou.

De wetgeving gaat in op 1 januari 2023
In het APF-Bericht van november 2020 vertelden we je dat er groen licht was voor het nieuwe pensioenstelsel in Nederland. Toen was de planning dat de wetgeving op 1 januari 2022 in zou gaan. Er zijn veel reacties gekomen op de conceptwetgeving. Deze kunnen zorgen voor een aanpassing van de eerdere plannen. Dit moet nog onderzocht en uitgewerkt worden. En ook kost de afstemming met sociale partners, pensioenuitvoerders en toezichthouders meer tijd dan vooraf ingeschat. Dit alles zorgt voor vertraging.